Chrombook på Vilboksskolan

Förra veckan delade vi ut chrombook till åk5 och åk6 på Vilboksskolan. Vilboken ska vara en pilotskola i Olofströms kommun för att ha 1till1 från åk5.

Ett par år tillbaka har vi delat ut 1till1 från åk7. Eleverna får hem ett kontrakt och ordningsregler. De läser igenom kontraktet och skriver på hemma med sina föräldrar. Kontraktet finns här som bilaga.

1till1 kontrakt 2017 chromeb (1)

På föräldramötet är vi IKT-pedagoger och informerar om chrombook och föräldrarna får chans att ställa frågor.

Nu är det tänkt att dessa chrombook följer med eleverna upp till högstadiet och de har dem till de slutar åk9.

Fördelen är att de blir vana med sin chrombook och kan starta med sitt arbete direkt när de kommer till högstadiet. Alla appar och hjälpmedel som de som enskild elev behöver, finns redan där. Lärarna på högstadiet har redan märkt att elever som kommer dit använder chrombooken som ett verktyg och inte som en leksak. Vi har haft chrombook ett tag på låg- och mellanstadiet, men inte 1till1. Alla har provat och har arbetat med chrombook de sista åren här i Olofström.

Det var som julafton när jag och Christoffer som är IKT-pedagoger kom med alla chrombook till femmorna och sexorna. De satt som ljus och lyssnade intresserat på våra instruktioner. Därefter fick de sin chrombook och vi hjälpte till så de kunde starta upp och logga in. Vi hade också beställt en ryggsäck till förvaring av chrombooken och väskan använder de till att frakta sin chrombook mellan skolan och hemmet.

När vi delade ut ryggsäckarna fick vi en rolig reaktion. Chrombooken blev liggande på bänken och ryggsäcken blev i fokus.

-Å vad fin, hörde man genom klassrummet.

De började vända och vrida på ryggsäcken. Upptäckte alla olika fack. Började diskutera vad man skulle ha i de olika facken. Hjälpte varandra att spänna ryggsäckens band, så de blev lagom stora. Packade ryggsäcken omsorgsfullt med laddaren.

Hela utdelning av chrombook blev över förväntan, men det roligast av allt tyckte jag var ryggsäcken .Den var riktigt omtyckt och mer spännande än chrombooken 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s