Julkalender tips

Årets julkalender i min klass blir en blandning av både digitalt och lite annat smått och gott . 

Mina elever går i åk 6. I år har eleverna hand om kalendern och har ansvar för de olika luckorna. Några elever fixar en lucka på egen hand och några arbetar två och två.

Det som gömmer sig bakom varje lucka är hemligt fram till eleven/eleverna gör sin lucköppning med klassen . På lektioner förra veckan planerade och förberedde eleverna sin lucka.

Några har valt att bakom sin lucka gömmer sig en kahoot som handlar om jul. Bakom ett par luckor har eleverna vakt julmusik/låtar som vi ska sjunga. Det gömmer sig pyssel bakom någon lucka. Bakom två luckor gömmer sig Grej of the day med ledtrådar om olika jultraditioner. Några överraskar sina klasskamrater med en liten fika när deras lucka öppnas. En lucka innehåller en julfilm om traditioner som vi ska titta på. 

Det blir en innehållsrik advent hos  oss i vårt klassrum där eleverna är de som fixar, planerar och  tar hand om sina klasskamrater. Ska bli spännande att se hur det går. Ett bra sätt att träna på redovisning och att prova på att leda en grupp.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s