Kunskapsrum i Nya Infomentor

Vi har sen i januari i vår kommun gått över till Nya Infomentor, vilket är ett helt nytt system och det tar lite tid att lära sig. De flesta funktioner är som i det gamla systemet. Man får börja med att lära sig de olika rubrikerna för att kunna hitta i programmet. Alla flikar är inte helt självklara hur man kommer vidare till att hitta gamla omdömen och IUP.

Det som jag använde mycket av i gamla Infomentor var pedagogisk planering. I Nya Infomentor heter det nu kunskapsrum och det innefattar fler funktioner.

Tänkte ge en kort beskrivning här till alla mina kollegor i Olofströms kommun, men även andra som läser och är intresserade av hur det går till om hur man skapar en pedagogisk planering i Kunskapsrummet. På infomentors sida finns det e-learningsfilmer att kika på om man behöver mer stöd när man jobbar i programmet.

Här kommer min korta version, steg för steg.

1.Logga in på Nya Infomentor

2. Välj fliken PLANERA i den lila raden högst upp.

3. Välj Kunskapsrum.

4.Klicka på Nytt Kunskapsrum.

5.Namn: Döp ditt kunskapsrum, t.ex universum.

6. Ämne: välj ämne t.ex fysik.

7.Beskrivning: skriv en kort beskrivning om vad din planering innehåller.

8. Termin: välj vilken termin.

9. Startdatum: Klicka för att få upp almanacka och välj datum.

10. Slutdatum: Välj slutdatum.

11. Årskurser: välj vilka eller vilken årskurs.

12. Grupper: välj vilken klass, grupp.

13. lärare: Välj vilka lärare, (du själv och övriga som är med i undervisningen i ämnet).

14. Delas: välj delas med min skola och dela till årskursen/gruppen/elever.

16.Tryck pedagogisk planering, Fyll i fälten. Vi har fem fält. Jag använder de tre nedersta (det här ska du lära dig, så här kommer vi att arbeta,så här kommer dina kunskaper att bedömas).

17. Tryck på spara.

18. I vänster spalt finns nu olika rubriker. Välj där koppla till läroplan. Välj fysik, kunskapskrav och markera för vilka krav du kommer att bedöma under arbetet. Välj sedan till om du vill det centrala innehållet av vad som kommer att arbetas med.

19. Lägg till uppgifter om du vill. Här brukar jag lägga länkar till filmer som eleverna kan titta på. Inget måste. Räcker att stanna vid punkt 18.

20. Gå till startsidan och den lila raden och välj planera igen. Tryck på kunskapsrum och du får nu fram det kunskapsrum du skapat. Även kollegors syns där. Där finns en bild på ett häftstift. Klicka på det, så hamnar ditt kunskapsrum direkt på din startsida och blir då lättillgängligt för din bedömning.

21. Om du vill se hur det ser ut på elevens sida, så går du till startsidan. Välj skola, välj grupper, kryssa för en elev, klicka på elevens namn. Då kommer elevprofil upp. Där klickar du på rutan LOGGA IN SOM ELEV, då kan du se hur eleven ser sitt kunskapsrum. Där blir man positiv när man ser det. Det står tydligt kunskapsrum i en ruta. Antal siffror av hur många kunskapsrum där finns och när man klickar där kommer det upp en mycket tydlig pedagogisk planering för eleven. Så det är bra!

 

Hoppas att mina instruktioner är till hjälp. Lycka till med skapande av kunskapsrum i Nya Infomentor 🙂 / Katarina

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s