Desmos

Förra veckan åkte många pedagoger från Olofström på studieresa till Stockholm. Det ena besöker var på Tom Tits experimenthus i Södertälje. Ett mycket trevlig besök med roliga tips att ta med sig till sina No- och tekniklektioner.

Det andra studiebesöket var på Carlssons skola på Östermalm. Där fick vi träffa pedagoger som har varit med i skolverkets filmer som vi tittat på under matematiklyftets träffar. Vi delades in i åk1-5 och åk6-gymnasiet. I gruppen från åk6 och uppåt fick vi träffa Cecilia Christiansen. En mycket duktig pedagog som visade oss tips på matematik i klassrummet. Ett tips som jag fastnade för och blev intresserad av var ett digitalt program som heter Desmos. Mycket spännande och väl genom tänkt program att använda med sina elever. Man arbetar i koordinatsystem och ser hur x – och y- värde förändras när man ökar eller minskar tal . I programmet kan man göra figurer i koordinatsystemet. Lite svårt att förklara skriftligt hur det fungerar, så jag delar länken här till sidan: https://www.desmos.com/

Undersök gärna Desmos och prova att använda det på matematiklektioner. Det fungerar att använda på mellanstadiet och uppåt. Jag blev mycket inspirerad av att använda Desmos och blir ett av de digitala verktygen jag kommer att använda till mina elever.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s