Lärmässa

Igår var det lärmässa i Olofstöms kommun. Alla lärare samlades på Högavångsskolan och genomförde en dag i kollegialt lärande. På mässan fanns det olika stationer att besöka. Tillsammans med min kollega Camilla Enberg hade vi en station om klassblogg. Vi hade en kort föreläsning på ca 30 minuter om tips, idéer och hur vi har klassblogg med våra elever. Flera av våra besökare blev sugna på att starta klassblogg till hösten. Roligt att få inspirera. 

En station var i datatekets regi med Marie Johansson och specialpedagog Ann Nilsson. Extra spännande på denna station var att de hade med sig elever som visade hur de arbetar med digitala verktyg som hjälpmedel. En av mina elever var med och gjorde ett fantastikt jobb. En mycket stolt elev som gick hem från mässa. Tänk att vara så modig att visa alla kommunens lärare hur man använder digitala verktyg. Verktygen var inläsningstjänst, AppWriter,Google översätt, legimus IPad, röstinmatning, stavades i chrombook.

Personal från inläsningstjänst var också på plats.

IKT-pedagog Christoffer presenterade nyheter i Goggle classroom.

Två skolor i kommunen har deltagit i IFOUS digitaliserings projekt och på en station presenterades det arbetet. 

Andra stationer som man kunde besöka var hos vara språkutvecklare Malin och Malin där man fick ta del av ord i alla ämnen. Kommunens NT-utvecklare Margit och Pernilla visade natur,teknik, tips och idéer. Även Förskolan var på plats med Linda och Cecila och visade natur och teknik.

Hos Magnus Persson fick man tips och diskussioner om att undervisa i källkritik och våra matematikutvecklare Camilla och Michael hade pass om programmering i Finland, ett pass om vad man gör de sista 10 minuterna på mattelektionen och kryptera mera.

Annika från gymnasieskolan hade en station om ADHD och klassrumssituationer i praktiken.

Hos Anna-Lena och Annika fick man ta del av äventyrspedagogik.

En station var didaktisk inspiration och SVA.

Vilken fin dag det blev och ett fantastikt utbud att få ta del av i vår kommun. Jag känner mig stolt att arbeta i Olofstöms kommun ,tillsammans med alla duktiga pedagoger på våra skolor. Olofströms kommun har under läsåret haft tre fokus områden, värdegrund, bedömning och IKT. Alla dessa fick plats under gårdagens mässa. Nu är det strax dags för att gå på semester och ladda batterierna inför nästa läsår. Jag har redan några idéer inför kommande IKT-arbete, bl.a. att starta ett nätverk i Olofströms kommun med IKT. Med det vill jag passa på att önska alla en trevlig sommar. Nu tar bloggen sommarlov, men till hösten kommer nya inlägg med tips och idéer./ Katarina 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s