Bingel är KUL!

Av min kollega Camilla på Brännaregårdsskolan fick jag tipset att använda BINGEL. Vi använder böcker från sanoma på vår skola.Det är Zick Zack materialet för svenska i läs-och skrivinlärningen och MatteBorgen/Safari i matematikundervisningen. På Sanomas hemsida finns ett material som heter Bingel som är gratis. Som skola får man registrera sig och ha en eller två personer, som är administratörer för skolan. Där lägger man till lärare och elever så de får sina användarkonton. Här på Vilboksskolan är det jag och specialpedagog Ann som är administratörer.

Som lärare upplever jag Bingel som ett bra komplement till böckerna. Eleverna tränar på olika övningar som tillhör böckerna på sina chrombooks. Jag som lärare får upp mina elevers resultat och kan kika hur många uppgifter som de gjort och klarat. Jag kan också själv skapa uppgifter och dela ut till mina elever. Ju fler uppgifter eleverna gör ju mer poäng samlar de ihop. Dessa poäng kan de använda till att köpa spel på Bingel och kläder och utrustning till sin gubbe som de får när de startar sitt konto.

Eleverna upplever det roligt och glömmer bort att de faktiskt räknar matte eller tränar läsförståelse. De känner att det är ett roligt spel. Några av mina elever hade BINGLAT över en helg, för de ville samla ihop poäng för att utrusta sin ”Bingelgubbe” med mer kläder och få mer poäng till spel 🙂

BINGEL (Här är en länk till Bingel, så man själv kan kika och bilda sin uppfattning om vad Bingel är.)

Filmsnutt om Bingel

Om någon på Vilboksskolan i Olofström blir sugna att Bingla med sin klass, så hör av er till mig eller Ann, så hjälper vi till med konto.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s