Tankar kring klassblogg

Att blogga med sin klass är roligt. Både jag och eleverna tycker det är roligt att presentera vårt skolarbete ute på vår blogg. Det känns kul att få visa upp arbetet och eleverna får mottagare ute i världen. Främst sina föräldrar, men ibland kan det hända att någon utomstående kikar in på vad vi arbetar med.

Jag tycker det är många fördelar med en klassblogg. Eleverna har en webbadress som de kan skriva i sin sökmotor och där kommer de åt att läsa sin blogg. Där lägger jag ut information om arbetsområden, lägger länkar till filmer som man kan titta på och lägger upp foto från till exempel experiment som vi gör. Det krävs ingen inlogg för att komma åt och läsa informationen. Det är enkelt att hitta och följa. Jag når snabbt ut med information och kan dela länkar till filmer som jag vill att eleverna ska titta på inför kommande lektioner. Lite att flippa mitt klassrum.

Länk till vår klassblogg: www.vilboken.se

Varje vecka har vi i vår klass ”veckans bloggare”. Två elever får tillsammans vara veckans bloggare. De vet i förväg vilken vecka som de har hand om. Under deras vecka får de samla på sig information om vad de vill blogga om. Det ska handla om vårt skolarbete. Vi kallar rubriken för ”Hänt i veckan”. Varje fredag sammanfattar de veckans arbete och skriver in det på vår blogg. En bra skrivövning. De är noga med att meningarna ska bli rätt och kolla noga upp stavningen.

Inför detta blir det även ett naturligt samtal om vad man kan skriva om på nätet.  Vad får man publicera och vad får man inte. Om vi ska lägga upp bilder pratar vi om vilka bilder som man får publicera och om man söker efter bilder på nätet, vilka får man använda. Eleverna går sedan in på bloggen ibland och kommenterar inlägg. Det är kul att läsa. Det är bara positiva kommentarer om hur roligt de tycker arbetet är.

Vi bloggar med webbstjärnan, så vi passar på att tävla samtidigt om eventuellt pris. Det är ju också lite extra spännande. Att blogga med webbstjärnan är bra och man får hjälp av deras support om man kör fast. De har också bra webbkurser som man kan ta del av.

Delar länken till deras hemsida.

Webbstjärnan

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s