Tips på användbara länkar

Jag vill dela med mig av ett par användbara länkar som jag själv tycker är bra och som jag använder i mitt klassrum. Av min kollega Ulrika fick jag tipset på sidan symbaloo. Där finner man mycket matnyttigt. länken är:
http://www.symbaloo.com/home/mix/barnsidor

Jag använde en stund av min planering och klickade runt på symbaloo sidan. Det var mycket bra i matematik där och Ulrika som undervisar i So-ämnena har hittat bra saker till so-undervisningen. Jag visade min klass sidan och de fastnade för multiplikationsträningen där man spelar online och kör en racerbil. Flera i klassen deltog och körde sin racerbil genom att lösa multiplikationstal. När vi sedan hade elevens val satte de igång igen och tävla med sina racerbilar. Jag har nog aldrig fått mina elever till att träna multiplikation så bra som just när de kör online mot varandra med en racerbil. Mycket roligt.
Sedan vill jag tipsa om en annan matematiksida som heter matteva. Där finns mycket bra till mattelektioner. Här kommer länken:
http://www.skolresurs.fi/matteva/index.html

Vår klass har en klassblogg. Där lägger jag länkar till eleverna. När de kikar på vår klassblogg, så klickar de på länkarna och kommer till de olika pedagogiska spelen. Jag brukar också lägga länkarna på infomentor på vår familjewebb.
Även denna sidan använde jag lite planeringstid till för att gå igenom. Sedan presenterade jag den för mina elever, som genast tog sig an sidan och tycket den var spännande. Det som är bra med dessa pedagogiska spelsidor är att eleverna även går in på sin fritid och använder dem. De tycker att det är ett spel och tänker nog inte på att de tränar skolkunskaper.
En annan sida som jag hittat är spindelnätet. Där finns mycket för oss pedagoger att använda. En sida fylld med bra länkar att använda i olika sammanhang. Här kommer länken:
http://www.johanw.n.nu/
Hoppas mina tips kan ge lite inspiration till dig som pedagog och vara användbart för din klass. Ett tips till lågstadiet är att man besöker sidorna tillsammans via smartbaord eller projektor.

Annonser

2 reaktioner på ”Tips på användbara länkar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s