No och teknik via skolverkets hemsida

Min kollega Margit är NT-utvecklare i kommunen. Margit inspirerar oss i ämnena no och teknik. I måndags visade hon oss skolverkets hemsida där man kan finna bra lektionsmaterial och bedömningsstöd för no och teknik.
Länken dit är http://www.skolverket.se/nt.
När man kommit till den sidan väljer man i vänster spalt grundskoleutbildning.Efter det väljer man ämne fy, ke, bi eller teknik.
Där får man då fram lektionsmaterial. Där finns även bedömnigsstöd.
Om man till exempel väljer fysik kommer man till den här sidan: http://www.skolverket.se/skolutveckling/larande/nt/grundskoleutbildning/fysik
I spalten till vänster väljer man t.ex åk 4-6. Då kommer man till den här sidan: http://www.skolverket.se/skolutveckling/larande/nt/grundskoleutbildning/fysik/arskurs4-6
Nu är man framme vid de färdiga lektionerna .
Där finns även förslag på hur man kan använda IKT. Där finns en instruktionsfilm om programmet Lino som man kan använda som en digital anslagstavla där alla elevers tankar och ideér synliggörs.
Jag rekommenderar sidan till alla som arbetar med no och teknik. Här får man ett bra stöd som lärare till sina lektioner både på upplägg och till bedömning.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s