IKT-konferens med fritids.

I onsdags höll jag och min kollega Camilla Enberg i kvällskonferensen för fritidspersonalen i vår kommun. En önskan från fritids att få tips och inspiration om IKT som de kan använda på fritids.

Det blev en lyckad kväll som vi inledde med youtube klippet helpdesk på medeltiden.

Därefter presenterade vi olika digitalverktyg, så som storybird.com, webbmagistern, elevspel.se, animoto, just dance, socrative, capture, foto och film med iPad, tips på appar till iPad, QR-koder och lite annat smått och gott inom IKT.

Tanken med att presentera just dessa verktyg var att t.ex animoto är dokumentationsverktyg där man gör små egna filmer. På fritids är det säkert många barn som tycker det är roligt att fota och filma sina alster. Att sedan kunna få göra en fin presentation med musik till att visa upp tror vi är uppskattat av både barnen och föräldrar. Capture är ett annat redigeringsprogrammet till att göra film.

Storybird tänkte vi att många barn i skolan gillar att göra egna böcker. Att få fortsätta att skriva på sin bok på fritids kan säkert vara kul för några barn. Att få leka författare och få tillverka en riktig bok.

Just dance på youtube gillade personalen när vi visade det. Att ha en skärm med just dance på och låta barnen få dansa och röra sig till musik. Det är populärt hos många barn. I klassrummet har vi det som lite pausgympa och det uppskattas mycket.

Varje fritids har Ipads, så vi presenterade tips på bra pedagogiska appar som vi har på skolornas iPad. Vi tipsade om skolappar.nu och pappasappar som är bra tipssidor att finna appar på.

Webbmagistern och elevspel är bra program när man t.ex vill färdighetstänar multiplikation, landskap, stavning eller t.ex klockan.

QR-koder kan man göra mycket roligt med. Vi visade hur man skapar en QR-kod på skapaqrkod.se och gav tips på hur man kan använda QR-koder, t.ex till en tipsrunda.

Kvällen blev lyckad och jag och Camilla hoppas att våra tips kommer till användning ute på kommunens olika fritids :).

Annonser

One thought on “IKT-konferens med fritids.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s