Fortsättning på fjärilstema

Att följa olika pedagogiska bloggar ger många bra tips och idéer. Sidan skapligt enkelt använder jag och min kollega ofta inför bildlektioner. Vi följer fjärilens livscykel som jag skrivit om i ett tidigare inlägg. Just nu har våra larver förvandlats till puppor. De är överflyttade till fjärilsburen. Nu väntar vi på det magiska ögonblicket när fjärilen kommer ur puppan. Under tiden läser vi olika fakta texter om fjärilen. På sidan skapligt enkelt fann vi en rolig bilduppgift om fjärilens livscykel med pasta.

http://www.skapligtenkelt.se/2013/08/fjarilens-livscykel-i-form-av-pasta.html

Det blev en lyckad lektion där barnen målade pastaskruvar som föreställde larver, sedan målade de pastasnäckor som fick symbolisera puppan och som avslut målade de fjärilspasta i vackra färger. Detta monterades sedan på en pinne. Fjärilsäggen fick bli puffat ris.

Bild 

Fina konstverk. Att presentera fakta för elever på många olika sätt gör att kunskapen befästs. Vi har läst fakta, sett film, studerar processen med levande fjärilslarver, bilduppgiften ovan, en läsläxa hem om fjärilens livscykel och så ska vi skriva egen faktatext om fjärilen. Det hela avslutas med att vi tillverkar en animotofilm med våra foto från temat, som vi även delar hem på familjewebben. 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s