Familjewebb

Nu är det snart dags för hela vår kommun att öppna upp en familjewebb. Vår högstadieskola har haft familjewebben igång ett tag , men nu ska även låg och mellanstadieskolorna öppna upp familjewebben. Vi använder infomentor. Vi lärare har använt infomentor länge med att göra pedagogiska planeringar, IUP och skriftliga omdömen. Nu kommer vi även skriva veckobrev/kalendarium i infomentor. Föräldrar kommer att få inloggning och kunna se veckobrev och information från skolan. Föräldrar kan se pedagogiska planeringar, sitt barns IUP och omdöme. Som förälder får man en bra inblick i sitt barns skolarbete. Jag har följt min son som går på högstadiet genom att regelbundet logga in på infomentor och får då en inblick i information från skolan. Föräldrar kan även göra sjukfrånvaro i infomentor på sitt barn. 

Ikväll hålls det första föräldramötet på en av våra skolor där jag ska hjälpa till att informera om familjewebben och inloggningar till föräldrar delas ut. En film från infomentor kommer också att visas om familjewebben.

Nästa vecka kommer jag tillsammans med kommunens kvalitetsutvecklare utbilda personalen på min skola infomentors modul att skriva veckoplan/kalendarium. Vi kommer också att gå igenom hur man mottager och registrerar elevers frånvaro.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s