I klassen har vi börjat med tema kroppen. Ett spännande ämne för eleverna. Vi har streamat två filmer för eleverna, en cellsam historia och en fakta film om skelettet. Jag tycker det är viktigt att temat blir som en röd tråd genom alla ämnen. Jag och min kollega klurade lite på vad vi skulle hitta på till ämnet bild och fick då ett bra tips av våra kollegor som jobbar på Lotsen (migrationsverkets klass), de hade gjort fina elefantbilder genom att rita av händerna.

Bild

 

Vi funderade en stund till och kom även på att göra älgar genom att rita av händer och fötter. En höna kunde man också göra och en hund. Eleverna gillade bilduppgiften och vi fick in en bra samarbetsövning samtidigt. De fick hjälpa varandra att rita av sina händer och fötter. Klippövningen som sedan följde var lite tålamodskrävande, men det gick bra deras figurer blev fina.

Bild

Bild

Här kommer lite bilder från arbetet i klassrummet med att tillverka de fina djuren med hjälp av hand och fot.

Bild

Bild

Bild

Bild

En lyckad bildlektion där vi tränade på kunskapskraven att kunna använda några enkla tekniker, verktyg och material. Kunna skapa bilder av färger, former, linjer, ytor.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s