http://www.hegas.se/dokument.html?submenu_id=-1

http://www.hegas.se/dokument.html?submenu_id=-1

Idag gick vi till vårt huvudbibliotek i Olofström. Eleverna gillar att gå dit. Vi får bokprat av personalen där. Våra elever satt som ljus och lyssnade intresserat på böckerna som visades. Det tisslades och tasslades lite mellan barnen också om vilken bok de ville låna. Jag hörde hur de sa:

-Å, den vill jag låna……spännande…..den har jag läst.

Efter bokpratet var det dags att låna och barnens intresse var på topp. Det är härligt när man ser läslust hos eleverna. Vår klass gör ungefär tre besök per termin på huvudbiblioteket, sedan har vi vårt skolbibliotek där vi också lånar.

Vi hade förberett personalen på biblioteket om att vi ville ha en bokkasse med böcker för åk 3 från Hegas  förlag. Den fick vi med oss upp till skolan. På Hegas förlags hemsida kan man sedan välja fliken läsnycklar. Där finns det pdf-filer med färdiga frågor till böckerna. Det är frågor som tränar eleverna att läsa mellan raderna och tränar läsförståelse. Hegas förlag har lättlästa böcker. Jag har delat med mig av länken till Hegas hemsida som ett tips att använda i sitt klassrum i läsundervisningen (och lite digitalt är det…man får ju hämta pdf-filerna via internet 😉 )

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s